Så väljer du rätt deo

Så väljer du rätt deo

En deodorant är en naturlig del av hudvården för många personer. Den ser till att vi håller oss rena och fräscha under större delen av dagen. Idag finns det flera olika varianter men de vanligaste är roll-on och sprayflaska. Helst ska flaskan vara smidig att ta med så vi kan förvara den i väskan under dagen. Om du har känslig hy är det dessutom viktigt att välja en skonsam variant som inte irriterar huden. Annars är det lätt att få röda prickar och utslag som kliar. Ett smart sätt att undvika detta är att kolla på innehållsförteckningen och se vad den innehåller.

Undvik alkohol och etanol

Alkohol och etanol är två ämnen som du kan reagera mot om du har känslig hy. Man brukar vara extra känslig när man är nyrakad under huden. Om du har problem med detta är det en fördel att välja en deo med naturliga ingredienser. Det blir allt mer populärt på marknaden så det brukar inte vara några problem att hitta en passande produkt. Du kan även testa en parfymfri deodorant och se om det hjälper. Om du ständigt får besvär kan det vara värt att kontakta vårdcentralen för att försäkra sig om att du inte lider av en allergi.

Bra deo från Issey Miyake

Om du vill ha en lite lyxigare deo kan du satsa på en variant från Issey Miyake som är välkänt både för sina parfymer och sina hudvårdsprodukter. De gör deodorant både för män och kvinnor med en elegant och diskret doft. Dessutom torkar de fort och ger ett bra skydd hela dagen. Du kan kombinera deras deodorant med body lotion efter duschen för att ge huden lite extra kärlek.

Skillnaden mellan en deodorant och antiperspirant

Du kanske undrar vilken som är bäst gällande deodorant och antiperspirant? En vanlig deodorant har som främsta fokus att hålla oss luktfria och därför innehåller de någon form av parfym. De är dessutom bakteriedödande eftersom dessa bakterier framkallar dålig lukt. En antiperspirant har som främsta mål att motverka svettningar vilket gör att den även kan appliceras på kvällarna. Man brukar säga att en antiperspirant ger skydd i upp till 24 timmar om du inte tränar eller gör något annat ansträngande. En deo rekommenderas att man använder direkt efter morgonduschen för att få bäst effekt. Man brukar även säga att den mest hygieniska formen av deo är spray eftersom denna aldrig är i kontakt i armhålan. Här är det dock upp till dig själv vad du föredrar. Roll-on och krämer är två andra alternativ.