Aktiva ingredienser

Aktiva ingredienser

För en hälsosam, frisk och ren hy är det viktigt att använda bra hudvårdsprodukter och att ha en lämplig hudvårdsrutin. Eftersom marknaden är fylld med olika produkter och märken är det inte alltid enkelt att veta vad bra och lämplig hudvård är.

För att hitta passande hudvårdsprodukter är det viktigt att veta vad man har för hudtyp, behov och att anpassa hudvården efter sin ålder.

Det allra viktigaste att ha i åtanke när man letar efter bra hudvårdsprodukter är att ta reda på vilka ingredienser de innehåller. Utan de rätta ingredienserna kan man inte uppnå det resultat man önskar sig. Det är också bra att välja omtalade märken eftersom det oftast finns en anledning till att de är populära. Ett exempel på ett bra hudvårdsmärke med bra ingredienser är Verso Skincare, de har hudvård som passar för alla olika behov.

För att hudvård ska kunna vara effektiv behöver den innehålla något som kallas för aktiva ingredienser. Dessa ingredienser är de som “jobbar” på de behov/problem som huden har. Främst används aktiva ingredienser i anti-ageing och akneprodukter. Med aktiva ingredienser kan man jobba med uppstramning, kollagenstimulering, rynkor, linjer, akne, pigmenteringar, fukt och mycket mer.

Vilka är de aktiva ingredienserna?

Ingredienser som är aktiva i hudvård är ofta lite starkare och mer stimulerande än resterande innehåll. Ofta brukar dessa ingredienser vara vitamin C, syror så som AHA, BHA och PHA, retinol (vitamin A), kollagenstimulerande peptider och niacinamide. Alla dessa är avgörande för att en hudvård ska kunna ge resultat på de behov man har.

Varje ingrediens har olika egenskaper och är till för olika besvär och behov. Men i många fall kan produkterna innehålla mer än bara ett av dessa ingredienser.

Som tidigare nämnt är det viktigt att välja en hudvård som är anpassad efter hudens behov eller besvär. För någon som till exempel söker föryngrande produkter bör man vända sig till produkter som innehåller AHA eller retinol, då de jobbar på att reducera och motverka linjer och rynkor. De är även uppljusande och uppstramande. Dessa ingredienser fungerar även vid en hud med akne då de hjälper till med att ständigt exfoliera huden.