Rådfråga en hudläkare

Rådfråga en hudläkare

Det finns många sjukdomar och problem som kan drabba huden. I vissa fall kan man behöva experthjälp för att komma tillrätta med problemen. Genom att få en ordentlig undersökning av sin hud kan man få rätt hjälp i form av produkter och övriga tips och råd som kan vara användbara.

Din hud är en termometer

Inom många kulturer som sysslar med alternativmedicin görs en grundlig undersökning av huden och i vissa fall även tungan, för att ta reda på hur kroppen egentligen mår på insidan. Det finns nämligen en hel del bevis på att huden reflekterar hur vi mår på insidan och kan fungera som en termometer som talar om när något inte står rätt till i kroppen. Många bristsjukdomar, alltså sjukdomar som uppstår på grund av en näringsfattig kost, yttrar sig oftast i huden först. Det kan visa sig som torrhetsfläckar, blekhet, klåda, acne eller rodnader.

Ta professionell hjälp

Om du lider av en hudåkomma som du inte kan bli av med på egen hand, kan det vara bra att ta hjälp av en utbildad hudläkare. Hos Akademikliniken kan du få hjälp av dermatologer som kan reda ut vad din hud behöver och vad som kan vara fel. De kan ge värdefulla tips och råd som du kan använda dig av i vardagen och som kan hjälpa dig att förebygga och förbättra ditt tillstånd.

Det finns många enkla lösningar

Många hudåkommor är väldigt lätta att bli av med om man bara vet varför de har uppstått. Det är väldigt vanligt att matallergi ger hudproblem av olika slag. En person som är allergisk mot mejeriprodukter kan få mycket problem med huden och genom att undvika mejerier kan huden återgå till sitt normala tillstånd.

Eksem är en annan hudåkomma som kan vara svår att bli av med om man inte vet vad som triggar den. Kontakteksem kan till exempel snabbt förbättras bara genom att undvika allergenen i fråga.