Skapa en proffsig husvårdsrutin

Skapa en proffsig husvårdsrutin

Har du fullt med produkter i badrumsskåpet, men inte vet hur du ska använda dig av dessa? Ingen fara! Att skapa en hudvårdsrutin kan vara svårt. Det klurigaste är i de flesta fall att veta vilken produkt som ska användas när och i vilken ordning som rutinen ska utföras. Ska man ta ansiktsvatten sist och när appliceras ett serum?

Vägen till en bra hudvårdsrutin

Att applicera en parfym från Maison Margiela kan nog vem som helst lyckas med. Parfymer har använts sedan urminnes tider för att få människor att lukta gott. Med hudvård är det annorlunda. Även om det sedan länge har funnits produkter för ändamålet har utvecklingen varit stor och nya ting kommer ut på marknaden nästan dagligen. Här nedan kommer vi därför att ge ett exempel på en riktigt bra hudvårdsrutin – produkter och allt!

1. Rengöring

Använder du dig av smink är rengöringen viktigare än någonsin. Se till att använda en bra make up remover. Använder du inte smink behöver du ha en bra rengöringsprodukt som är mjukgörande och återfuktande.

2. Cleanser/toner

Tror du att rengöringen har fått bort all smuts? Då är det bäst att tänka om. Efter att du har rengjort ansiktet bör du använda dig av en cleanser eller toner för att få bort de sista smutsresterna. Glöm inte bort att även tvätta halsen. Toner hjälper dessutom huden att återställa PH-balansen eller rengöringen.

3. Serum

Medan din hud fortfarande är fuktig är det dags att applicera ett serum. Serum ger en mycket hög och koncentrerad näring till huden och är en viktig del i en bra hudvårdsrutin.

4. Fuktkräm

En fuktkräm eller dagkräm, som det också kallas, är en mjukgörande, skyddande och återfuktande kräm som återställer balansen och gör huden mjuk och smidig. Välj en som lämpar sig bäst för ditt ändamål och din hudtyp.