Rengöring – grunden i hudvårdsrutinen

Rengöring – grunden i hudvårdsrutinen

Rengöringen är A och O för en fin hy. Rengöringen av ansiktet är enligt många den viktigaste delen av hudvårdsrutinen. Rengöringen tar bort make-up och orenheter. Om du inte rengör huden ordentligt kommer de följande stegen inte ge full effekt.

Rengöringen bör ske två gånger per dag, en gång på morgonen och en gång på kvällen. Att rengöra huden mer än så ger ingen extra positiv effekt på huden. Tvärtom kan huden istället bli irriterad om den rengörs för ofta. Många struntar i att rengöra på morgonen, men morgonrengöringen är lika viktigt som kvällsrengöringen. På natten utsätts huden för smuts från bland annat från sängkläderna och slaggprodukter rensas ut ur huden när du sover. Dessutom öppnar rengöringen upp porerna vilket ger en red hud som lättare absorberar de övriga produkterna i hudvårdsrutinen.

Det har blivit allt mer populärt med en dubbelrengöring som sker i två steg. Detta innebär att du rengör huden i två steg för att uppnå bästa resultat. Första steget är en rengöringsolja, en så kallad precleanse, som löser upp allt oljebaserat, exempelvis smink och solkräm. Steg två är en vattenbaserad rengöring som rengör på djupet. Om du inte använder oljebaserade produkter eller mycket smink räcker det oftast med att enbart använda den vattenbaserade rengöringen (steg två).