Starta eget hudvårdmärke

Starta eget hudvårdmärke

Är du intresserad av hudvård? Har det kanske alltid varit din grej att testa på olika produkter för att se vilken som passar bäst? Är du hudvårdsterapeut i grunden har du en bra start, men visst går det att starta ett eget hudvårdsmärke utan någon tidigare utbildning också.

Att starta upp ett eget hudvårdsmärke är inte så enkelt som man först kan tro. För det första gäller det att du har ett bra startkapital bakom dig, till exempel genom att använda Capcito för ett företagslån, men du behöver också ha bra med kontakter. Den produkt som du tar fram måste skilja sig från mängden och med tanke på alla hudvårdsprodukter som redan finns kan det naturligtvis bli rätt knepigt. Det måste vara något mycket unikt med just din produkt för att den ska locka till sig kunder. Har den en formula som aldrig tidigare skådats eller är priset riktigt bra?

Risker

Det finns en hel del risker med att starta upp ett eget företag och speciellt när det gäller egna märken. För det första måste du vara beredd på att det kanske inte går så bra för ditt företag som du trodde och detta kan i sin tur leda till konkurs. Vill det sig illa sitter du då med mycket höga skulder. När det gäller hudvård kan det även vara så att tillverkaren av dina produkter inte längre vill samarbeta, inte gör det jobb som du önskar eller inte kan leverera i tid. Det finns många saker som kan bli problem när man är egen företagare.

Kom igång

För att lyckas komma igång behöver du först och främst ta reda på vad det är som du behöver. Vilken kompetens behöver du och kan du hämta in den från någon annan? Du kanske behöver leta upp människor att kontakta, betala för konsulttimmar eller dylikt för att ro ditt projekt i hamn. Ibland kan det också vara en god idé att fråga om någon av dessa personer vill vara delägare. När du har satt ihop ett bra gäng (om det är detta du behöver) är det dags att komma på en plan. I planen behöver du naturligtvis se till att få med en genomtänkt budget.

Att starta ett företag behöver inte kosta mycket, men ska du exempelvis tillverka egna hudvårdsprodukter behöver du vara beredd på att lägga ut en slant. Du ska inte bara betala för att din formula ska tas fram, utan du ska även betala för tillverkning, leverans, förpackningar, eventuella tryck och marknadsföring. Via Arbetsförmedlingen kan du få hjälp med ett så kallat “Starta eget bidrag”. Detta bidrag gör det möjligt för dig att lättare hålla dig flytande under tiden som ditt företag är i själva uppstartsfasen.