Serum

Serum

Serum är steget i hudvårdsrutinen där du ger din hud en rejäl dos av aktiva ingredienser. Serumet appliceras efter essenser eventuellt efter toner beroende på hur många steg du har i din rutin. Serumet är den del i rutinen som verkligen skräddarsys efter din hud och dina behov. Många anser att serumet är den produkt där det är värt att lägga ned lite extra pengar.

Ett serum innehåller aktiva ingredienser som exempelvis c-vitamin, retinol och hyaluronsyra. Dessa aktiva ingredienser bekämpar olika hudproblem, exempelvis hyperpigmentering, fina linjer och akne. Du väljer ditt serum baserat på din hudtyp och vad du vill ha för effekt på huden. Serumet byts ofta ut beroende på årstid eftersom huden har olika behov olika tider på året.

Användning

Serumet är lätt i konsistensen och tack vare sina små molekyler går det djupt in i huden. Det appliceras över hela ansiktet och gärna även på dekolletaget. Vänta cirka en minut efter att du applicerat ditt serum så att det hinner sjunka in ordentligt innan du applicerar nästa steg. Det går även att använda flera serum samtidigt för ett maximalt skräddarsydd resultat. Oftast används olika serum på dagtid jämfört med kvällstid.