Rynkor och åldrande hud

Rynkor och åldrande hud

Rynkor och ålderstecken är det hudbesvär som de flesta vill motverka eller behandla. Det finns mängder av anti-ageprodukter och det är svårt att veta vad som fungerar. Det går inte att motverka åldrandet av huden, däremot går det till viss del fördröja processen. Framför allt går det att ge huden en ungdomlig lyster och fräschör med hjälp av rätt produkter.

Orsaker

Med åldern kommer inte bara rynkor och slapphet utan även hudbesvär som torr hud och mindre lyster på grund av den långsammare cellomsättningen. Åldrandet av huden beror, utöver själva åldern, även på gener, miljö, UV-strålning och kost.

Behandling

Åldrandet är en naturlig del och bör inte motverkas, istället behöver hudvårdsprodukterna anpassas efter en mer mogen hud. Produkter med mycket fukt passar bra för mogen hud. Retinol är en effektiv och kraftfull aktiv ingrediens som används flitigt i anti-ageprodukter. Retinolen gör att cellförnyelsen sker snabbare och nya celler kommer upp. Retinol passar alla åldrar från det att de första ålderstecken börjar synas, vilket ofta sker någon gång mellan 25-30 år. Studier visar att retinol har effekt även på mycket gammal hud, där effekterna på 87-åringar identifierades. En mogen hud behöver en skyddas mot UV-strålning och andra yttre påfrestningar. AHA-syra hjälper till att förnya cellerna och ger en känsla av slätare hy.