Niacinamide

Niacinamide

Niacinamide är en populär aktiv ingrediens i framför allt asiatisk hudvård tack vare dess uppljusande effekter på huden. Niacinamide används framför allt för att behandla stora porer och pigmentförändringar.

Vad är niacinamide?

Niacinamide är en aktiv form av vitamin B3 som förbättrar hudens spänst och gör att porerna upplevs som mindre. Niacinamide är en vitamin som har kliniskt stöd, vilket innebär att dess resultat är bevisat. Till skillnad mot många andra aktiva ingredienser är niacinamide känd för att vara en tålig ingrediens som inte påverkas negativt av ljus, värme, eller syre. Niacinamide finns främst i serum och krämer.

Vilken effekt har niacinamide?

Niacinamide har många fina effekter på huden, framför allt följande:

  • Minskar porerna. Det är inte möjligt att faktiskt minska porerna, däremot gör niacinamide att porerna drar ihop sig och upplevs som mindre. Hudens elasticitet ökar vilket även förebygger vidgandet av porerna.
  • Motverkar akne. Niacinamide är även antiinflammatoriskt och reducerar talgproduktionen vilket gör det till en populär ingrediens för att behandla akne.
  • Jämnar ut hudtonen. Vitaminet har en uppljusande effekt och används för att förbygga och behandla pigmenteringar.

Så använder du niacinamide:

Niacinamide är en stabil ingrediens som går att kombinera med många andra aktiva ingredienser, exempelvis retinol och BHA-syror. De flesta hudtyper kan använda niacinamide utan problem.