Krämer & masker – hur många behövs?

Krämer & masker – hur många behövs?

Det finns otroligt många sorters krämer och ansiktsmasker. Det gör det svårt att ha koll på vad som behövs och hur det ska användas. Här får du reda på hur du ska använda de olika krämerna.

Ansiktsmask

Om du använder en sheetmask ska den appliceras efter ditt serum. Sheetmasks är fulla av näringsrika ingredienser och boostar huden. Det finns även andra ansiktsmasker som du har på huden ett tag och sedan sköljer av medans andra sover du med. Vissa av dessa används som sista steg i rutinen medans andra efter rengöringen. Det bästa är att kontrollera vad som gäller för just den ansiktsmask du vill använda.

Ögonkräm

Huden runt ögonen är extra känslig och tunn. Det är här ålder- och trötthetstecken upp först. En särskild ögonkräm kan motverka svullnader, fina linjer och börja ringar. Ögonkrämen appliceras efter serumet.

Fuktkräm/nattkräm

Dagtid används en fuktkräm som passar din hudtyp. Denna låser in alla andra produkter och maximerar effekten. På kvällen använder du istället en nattkräm. Det finns även 24h-krämer som du kan använda både dag- och kvällstid.

Solskydd

Solens strålar är skadliga för huden och ger rynkor och pigmentfläckar. Högt UV-skydd, minst faktor 30, är den mest effektiva anti-age produkten och bör användas året runt. Solskyddet appliceras dagtid efter din fuktkräm.