Hudvård när du jobbar hemifrån

Hudvård när du jobbar hemifrån

Många hemska saker har hänt under det senaste coronavirusutbrottet. Men för många är det en dröm som går i uppfyllelse att äntligen få jobba hemifrån. Man behöver inte längre spendera flertalet timmar på pendeln och pyjamasen kan vara på hela arbetsdagen. Men du kanske har lagt märke till några mindre förändringar. Ditt ansikte kanske känns en aning fetare och dina ögon kan se lite puffigare ut än vanligt. Varför händer detta?

Att inte lämna huset innebär att du inte går ut i solen, så du behöver inte applicera solskyddsmedel eller hur? Fel. Medan de flesta UVB-strålar absorberas av dina fönster passerar fortfarande cirka 75 procent av UVA-strålarna igenom. Om du arbetar vid ett fönster så påverkas du definitivt av dessa strålar.

För att skydda dig mot COVID-19 har läkare rekommenderat att stänga av luftkonditioneringen och hålla fönstren öppna för att låta frisk luft cirkulera i huset för att minska infektionsriskerna. Detta betyder att du har att göra med värme och fuktighet hela dagen. Så medan du kanske frestas att skippa fuktighetskrämen, gör det inte. Välj istället en lätt fuktighetskräm – en gel eller en lotion fungerar utmärkt.

Långa timmar som spenderas genom att stirra och kisa på den bärbara datorn, särskilt när du är van vid att titta på siffror och text på en enorm bildskärm på kontoret, kan sätta mycket stress på blodkärlen runt ögonen, vilket resulterar i fula mörka cirklar. För att undvika detta, glöm inte lägga till en ögonkräm i din hudvårdsrutin för att hydrera.