De olika stegen i hudvårdsrutinen

De olika stegen i hudvårdsrutinen

Att skapa en fungerande hudvårdsrutin är A och O för att skapa en perfekt hy. Koreansk hudvård, så kallad K-beauty, har varit trendigt länge nu och är här för att stanna. Koreanerna är kända för sin vackra, porslinsliknande hy. Grunden i deras hudvård är den långa hudvårdsrutinen som består utav 10-14 olika steg. Vissa av dessa steg är viktigare än andra och du kan själv skräddarsy din rutin genom att välja de steg som passar dig bäst. Här får du en översikt om de olika stegen du kan inkludera i din hudvårdsrutin.

1-2. Rengöring är ett av de viktigaste stegen och bör alltid inkluderas i rutinen, både morgon och kväll. Om du ska följa den koreanska rutinen kör du en rengöringen i två steg, en så kallad dubbelrengöring, med en oljebaserad och en vattenbaserad rengöring.

3. Exfoliering, även kallad peeling, tar bort det översta lagret hudceller och ger lyster.

4. Toner är ett annat namn för ansiktsvatten. Det ger fukt och näring till huden.

5. Essenser är en kombination av serum och toner. Essenserna återfuktar och förbereder huden på de kommande produkterna.

6. Serum är ett viktigt steg där du har möjlighet att skräddarsy din rutin. Ett serum är innehåller en hög koncentration av aktiva ingredienser och kostar därför mer än en vanlig ansiktskräm.

7. Sheetmask är en populär trend från Asien. Används ever serumet för att ge huden ytterligare en boost.

8. Ögonkräm som är särskilt anpassad för den känsliga huden runt ögonen.

9. Fuktkräm eller nattkräm som är anpassad efter din hudtyp kapslar in de tidigare produkterna i rutinen.

10. Solskydd är ett måste att använda dagtid under hela året.

Ytterligare steg i rutinen kan vara olika boosters, ampuller och ansiktsmasker.