C-vitamin

C-vitamin

De flesta associerar c-vitamin med citrusfrukter, men det är även en populär ingrediens i hudvård. C-vitamin är aktiv ingrediens som ger fin lyster, fukt samt en jämnare hudton. Här kan du läsa mer om denna härliga vitamin.

Vad är C-vitamin?

C-vitamin, som även kallas askorbinsyra, är en antioxidant som försvarar huden mot yttre påfrestningar och framtida hudåldrande. Denna ingrediens finns i rengöringar, serum, pulver, masker och krämer. C-vitamin är en relativt billig ingrediens vilket gör att det går att få effektiv och resultatinriktad hudvård till ett överkomligt pris.

Vilken effekt har c-vitamin?

C-vitamin har många positiva och eftertraktade effekter på huden, bland annat:

  • Jämnare hudton. C-vitamin används för att behandla pigmentfläckar och solskador. Dessutom ger vitaminet ett extra skydd mot solen.
  • Lyster och fukt. Vitaminet ger huden ett härligt glow.
  • Reducering av rynkor. Vitaminet ökar kollagenmängden vilket bidrar till att huden får en ökad elasticitet vilket gör den mer spänstig.

Så använder du c-vitamin:

C-vitaminet fungerar som ett viktigt komplement till vanligt solskydd och ger ett extra skydd. Applicera C-vitaminet före ditt vanliga solskydd för att maximera effekten. Tänk på att c-vitamin, precis som andra antioxidanter, är känsligt mot syre och värme. Det är en ingrediens som bör förvaras tätt förslutet och svalt för att ge bästa effekt. Förvara därför dina hudvårdsprodukter med c-vitamin i kylskåp.